Şokolad istehsalçılarının Azərbaycan fındığına marağı artıb
Şokolad sənayeçiləri Azərbaycan findığına marağı artıb.
Bu barədə Türkiyənin Torpaq Məhsulları Ofisinin (TMO) yaydığı hesabatda qeyd edilir.
Hesabata görə, şokolad sənayeçiləri dünya bazalarında türk fındığının çəkisini azaltmağı planlaşdırır. Bununla da ən uyğun alternativ variant kimi Azərbaycan və Gürcüstan fındığı götürülüb.
TMO-nun hesabatında deyilir ki, buna səbəb Türkiyədə digər istehsalçılara nisbətən məhsuldarlığın az olmasıdır. Belə ki, Ümumdünya Ərzaq Təşkilatı olan FAO-ya görə, 2010-2014-cü illərdə hər 100 kvadratmetr (1 sot) üzrə Türkiyədə istehsal 107 kq olduğu halda, ABŞ-da 285 kq, Gürcüstanda 184 kq, İtaliyada 151 kq və İspaniyada isə 110 kq olub.
Qeyd edək ki, dünya fındıq ixracatının son 5 ildəki ortalama qabıqlı fındıq ixracı 685 min tondur və bunun 75%-ni Türkiyə təmin edir.
UNİBANK MOBİLE - BANKDAN DAHA YAXIN
© Report
Müştərilərin xəbərləri
SON XƏBƏRLƏR
- 1 həftə sonra
-
12 saat əvvəl
"İmagro" şirkəti "Caspian Agro 2024"də dünyanın məşhur brendlərinin texnikalarını nümayiş etdirir
-
13 saat əvvəl
“AZZA”nın qidalarının daşınma zamanı təravətli qalmasının sirri məlum olub
- 13 saat əvvəl
-
13 saat əvvəl
"SuperToys" şirkətindən analar və uşaqlara sürpriz - FOTOLAR
- 13 saat əvvəl
-
14 saat əvvəl
"Effektinvest"in zəmanətsiz istiqrazlarına 4 investor 4 sifariş təqdim edib
- 14 saat əvvəl
-
16 saat əvvəl
"Rabitəbank"ın istiqrazlarına 7 investor 7 sifariş təqdim etdi
-
17 saat əvvəl
Peşə Təhsil Mərkəzində İngiltərə təcrübəsindən istifadə ediləcək
-
17 saat əvvəl
Leobank və Visa Parisdə keçiriləcək Olimpiya Oyunlarına 2 səyahət paketi hədiyyə edir
-
18 saat əvvəl
Beynəlxalq Enerji Agentliy qlobal neft bazarında kəsir proqnozşlaşdırır