Azərbaycan şərabları 20-dən artıq göstərici üzrə təhlil olunur
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun Bakı Regional 1 Saylı Sınaq Laboratoriyası şərab məhsulları üzrə ölkənin ixtisaslaşmış və qabaqcıl laboratoriyasıdır.
Qida Təhlükəsizliya Agentliyinin yaydığı məlumata görə. Laboratoriyanın şərab sektoru ən son standartlara uyğun şəkildə qurulmuşdur. Laboratoriya Yaponiya, Amerika, Fransa və Türkiyənin aparıcı şirkətlərinin istehsalı olan yüksək texnologiyalı və keyfiyyətli avadanlıqlarla təchiz olunmuş, həmçinin, şərab sektorunun mütəxəssisləri xarici və yerli təlimlərdə iştirak edərək bu sahə üzrə ixtisaslaşmışlar.
“Laboratoriyada şərab məhsullarının 20-dən çox göstəricisi Beynəlxalq Şərab Təşkilatının (OİV) üsulları əsasında təhlil edilir. 2016-cı ildə şərab məhsulları üzrə 15 üsul Latviyanın “Latak” Milli Akkreditasiya Bürosu tərəfindən akkreditə olunmuşdur.
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu Fransanın “BİPEA” şirkəti ilə müqavilə bağlamış və əməkdaşlıq çərçivəsində hər ay 180-nə yaxın laboratoriya ilə müqayisəli sınaqlar aparılaraq, 20 göstərici üzrə müqayisəli təhlildən 17-si “BİPEA”nın nəticələrinə uyğun gəlmişdir. Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu laboratoriya işi keyfiyyətinin daha da artırılması və beynəlxalq akkreditasiyanın həyata keçirilməsi üçün “BİPEA” ilə müqayisəli təhlillərin davam etdirilməsi və sınaq üsullarının sayının artırılmasını nəzərdə tutur”.
Müştərilərin xəbərləri
SON XƏBƏRLƏR
- 3 həftə sonra
-
31 d. əvvəl
200 MVt-lıq quruda külək enerjisi layihəsi üzrə Çərçivə Müqaviləsi imzalandı
- 56 d. əvvəl
-
1 saat əvvəl
Azərbaycan bankı İsveçrə şirkətindən 5 milyon kredit cəlb etdi
- 1 saat əvvəl
- 1 saat əvvəl
- 2 saat əvvəl
- 2 saat əvvəl
- 2 saat əvvəl
-
2 saat əvvəl
Dünyanın ən böyük zeytun yağı istehsalçısı: Sektor tarixinin ən çətin dövrünü yaşayır
-
2 saat əvvəl
Azərbaycan banklarının nümayəndələri Türkiyənin “Ziraat Bankası”nda qonaq olublar
- 3 saat əvvəl